Nieuwsbrief 2014: Vernieuwen of verbeteren?

 

Africa Sustainable Aquaculture winnaar Ondernemen Zonder Grenzen 2013!

 

Schermafbeelding 2014-01-13 om 11.28.10

Sinds maart 2012 initieert ShareBusiness het project Africa Sustainable Aquaculture (ASA). ASA richt zich op duurzame productie van tilapia in Ethiopië voor de lokale markt, waarbij de verbinding wordt gemaakt tussen smallholder farmers, coöperaties en Nederlandse expertise op het gebied van aquacultuur. Naast het feit dat ASA een winstgevend businessmodel is, levert het direct een bijdrage aan voedselzekerheid, werkgelegenheid en capaciteitsopbouw. ASA is ontstaan uit de gedachte dat het stimuleren van lokale ondernemers in ontwikkelingslanden bijdraagt aan sociale en economische vooruitgang.

 

In dit kader heeft ASA dit jaar deelgenomen aan een wedstrijd Ondernemen Ondernemen Zonder Grenzen (OZG), georganiseerd door BiDNetwork, NCDO en Ernst & Young. OZG is een businessplancompetitie voor Nederlandse sociaal ondernemers die zaken willen doen in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. 70 bedrijven in totaal hebben deelgenomen, waarvan 13 finalisten zijn geselecteerd.

Uiteindelijk zijn van de 13 finalisten, 5 winnaars gekozen, die hun businessplan nader mogen toelichten aan De Investeerdersclub.

 

Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt dat ASA een van deze vijf winnaars is geworden! Tijdens het finale evenement ‘Make it Happen’ op donderdag 28 november a.s. in de Rode Hoed in Amsterdam, krijgen de 5 winnaars de mogelijkheid hun plan te pitchen voor De Investeerdersclub en maken ze kans op een investering van 100.000 Euro. Daarnaast zullen alle 13 finalisten hun plan aan het publiek pitchen waarmee ze kans maken op de publieksprijs en een coaching traject van Ernst & Young.

 

Voor meer informatie over Ondernemen Zonder Grenzen en de winnaars http://www.bidnetwork.org/en/competition/ondernemen-zonder-grenzen-2013

 

Voor meer informatie over ASA lees het interview met Alwin Quispel.

 

In de media

 

ShareBusiness is volop in het nieuws en we publiceren elke week een eigen weblog. Benieuwd naar onze visie op ontwikkelingssamenwerking? Lees het artikel in het Financieel Dagblad of luister naar het radio-interview met Bart Kraai en Camiel van Damme. En wij zijn natuurlijk te volgen op TwitterFacebook enLinkedIn.

Nieuwsbrief september 2013: ShareBusiness geland in Amsterdam!

 

September 2013: Concrete hulp op maat!

In plaats van het doneren van geld, bieden KLM’ers concrete hulp op maat met ShareBusiness. Lees hier het verslag in het interne blad van KLM: Wolkenridder 09-2013.

 

Taskforce SEED is in maart 2012 een week naar Ethiopië afgereist. Klik hier voor een verslag.

 

 

-1